مربی کوچینگ

مربی کوچینگ به چه کسی می‌گویند؟ بهترین مربی کوچینگ در ایران کیست؟ برای مربی کوچ شدن چه کارهایی را باید انجام دهیم؟

متن

متن

مشاوره مربی کوچینگ

مربی کوچینگ کیست و باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ یک مربی کوچینگ چه کمک‌هایی می‌تواند به ما بکند؟ آموزش یافتن زیر نظر مربی کوچینگ چه مزیت‌‌هایی با خود به همراه دارد؟ منصوره یوسفی مربی کوچینگ در رابطه با کوچ و همچنین ویژگی‌های یک کوچینگ حرفه‌ای اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار می‌دهد. 

پخش ویدیو
کوچینگ مربی چیست؟

مربی کوچینگ کیست؟

مربی یا Coach فردی است که به مراجع خود برای دستیابی به اهداف حرفه‌ای یا شخصی که دارد آموزش می‌دهد. کوچینگ  Coaching که می‌توان آن را مربی‌گری نیز تعریف کرد در واقع تکنیکی است که در آن مربی موانع ذهنی فرد را از سر راه وی برداشته و به او کمک می‌کند تا به شناخت عمیق‌تری از خود و توانمندی‌هایش برسد. در یک تعریف ساده‌تر می‌توان کوچینگ را آزادسازی توانمندی‌های بالقوه انسان‌ها تعریف کرد. به عنوان بارزترین ویژگی‌های یک مربی کوچینگ با مشاور می‌توان به این مورد اشاره کرد که کوچ به جای آموختن به افراد، آن‌ها را راهنمایی می‌کند تا خودشان بیاموزند. به عبارتی یک کوچ به جای ارائه راهکار، کمک می‌کند تا فرد خود راهکارهایی منحصربه‌فرد برای خود بیابد.

کوچ‌ها را در واقع می‌توان تسهیل گرانی دانست که به کوچی یا همان مراجع کمک می‌کنند تا خودشان به آگاهی رسیده و مسائل مربوط به خود را کشف کنند. یکی از مزیت‌های بزرگ مراجعه به یک کوچ، این است که آن‌ها هیچگاه افراد را نصیحت نکرده یا راه حل‌هایی از پیش تعیین شده ارائه نمی‌کنند. اساس کار کوچ به این صورت است که با کمک ابزارهای کارآمد و قدرتمندی که دارد به شما کمک می‌کند بهترین نقشه را برای توسعه فردی خود داشته باشید. یک مربی یا کوچ از شیوه‌های مختلف کوچینگ استفاده می‌کند:

  • کوچینگ به جای تحمیل کردن عقاید شخصی خود مراجع را به تفکر وا می‌دارد تا خودش راهکار مناسب را پیدا کند.
  • کوچینگ یک علم تئوری نیست؛ میدانی است و باید آن را تمرین و تکرار کرد.
  • کوچینگ به جای اینکه نظرات جدیدی ارائه کند، ایده‌ها را از ذهن خود افراد بیرون می‌کشد.
  • کوچینگ وابسته به واکنش مراجع منعطف است و هیچگونه نقش دستوری ندارد.
  • در کوچینگ از قضاوت افراد خودداری می‌شود.


 


 

 


 


 

 

متن

می‌تواند علاوه بر موثر بودن در رشد فردی، خانوادگی و یا کسب وکار، راحت‌تر و سریع‌تر از آنچه که فکرش را بکنید شما را به اهداف خود و موفقیت‌های بیشتر برساند.

کوچینگ روشی برای رشد و پیشرفت است که در آن مربی، به مشتری برای دستیابی به اهداف حرفه‌ای یا شخصی‌اش کمک و او را هدایت و حمایت می‌کند.

کاربرد مربی کوچینگ 

کاربرد مربی کوچینگ

مربی کوچ چه نیست؟

متن

بهترین مربی کوچینگ کیست؟

کوچینگ از واژه کوچ (coach) به معنای مربیگری برگرفته شده است. در واقع کوچینگ به این مفهوم است که یک مربی کوچینگ با استفاده از روش‌های موجود در کوچینگ به افراد کمک می‌کند تا بتوانند استعدادهای پنهان خود و چالش‌هایی که در طول زندگی با آن درگیر می‌شوند را با دست خودشان و گام به گام در طی جلسات مختلف حل کنند. تفاوت کوچ با روانشناس چیست؟ عموما وقتی شما وارد مطب یک روانشناس می‌شوید، با بازگو کردن مشکلات و مسائلی که برایتان پیش آمده است درخواست یکسری راه حل برای برطرف کردن مشکلتان دارید. در این حالت روانشناس به طور مستقیم راه حل هایی را مطرح خواهد کرد که شما تنها همان را انجام خواهید داد. ولی در کوچینگ اینگونه نیست، در کوچینگ این خود شما هستید که با پاسخ دادن به سوالات کوچ سعی می‌کنید کلاف مشکلات را از هم باز کنید و به راه حل‎های نهایی برسید.
مربی کوچینگ باید چه ویژگی‎هایی داشته باشد؟

  • صبور و صادق باشد.
  • رازدار و درستکار باشد.
  • بتواند مسائل را سازماندهی کند.
  • حس مثبت القا کند. (خوشبین باشد)
  • متواضع و همدل باشد.
  • در مطرح کردن سوالات دقیق باشد.

وظایف مربی کوچینگ

یک مربی کوچینگ علاوه بر ویژگی های بالا، باید آگاه و مسلط به حال مراجعه کننده باشد. در واقع او باید بداند با سوال‌هایی که مطرح می‎کند چه حسی را در فرد مقابل ایجاد کرده و به او چه احساسی القا می‌کند. یک مربی کوچ باید به دور از هرگونه قضاوت و پیش داوری به سخنان مراجعه کننده خود گوش کند. کوچ نباید با صحبت نامناسب، حرف طرف مقابل را قطع کند و به او حس بد تزریق کند. یک کوچ باید با طرح سوال‌های هوشمندانه طرف مقابل را به تفکر و جدال با خود وادارد تا شخص، به خود آگاهی و بینش لازم برسد. هم‌چنین یکی از ویژگی های ضروری برای هر مربی کوچینگ، توانایی برنامه ریزی صحیح و معقولانه (به دور از هرگونه رویا بافی ) است. یک کوچ خوب نباید شما را در وسط راه ول کند بلکه باید توانایی این را داشته باشد که یک چشم انداز واقعی به مخاطب خود بدهد.

کتاب راهنمای مربی کوچینگ

مخاطب این گروه از کتاب‌ها و مولفان، افرادی هستند که سعی بر کوچ شدن دارند. این کتاب‌ها در واقع یک نوع راهنمای خوب برای کوچینگ ها هستند که به آن‌ها می‌آموزند:

  1. یک کوچ خوب چه رفتارهایی را باید داشته باشد؟
  2. از چه رفتارهایی پرهیز کند؟
  3. مدت زمان کوچ شدن چند وقت است؟
  4. فلسفه کوچینگ و مربیگری کوچینگ چیست؟

Pdf راهنمای مربی کوچینگ

اگر به هر دلیلی به کتاب فروشی یا خرید کتاب مربی کوچینگ دسترسی ندارید، همین حالا می‌توانید از طریق این سایت نسخه الکترونیکی کتاب راهنمای مربی کوچینگ را به صورت رایگان دانلود نمایید.

4.1/5 - (13 امتیاز)