برای شرکت در جلسه کوچینگ به آمادگی نیاز دارید؟ چه شما به عنوان کوچ در جلسه حاضر شوید یا مراجع باشید. آمادگی برای حضور و استفاده حداکثر از جلسه کوچینگ ضروری است.
در این مطلب با من منصوره یوسفی مقدم همراه باشید تا در رابطه با آمادگی برای حضور در جلسات کوچینگ بیشتر بدانید.
بهعنوان یک کوچ زمانی که با یک مراجع جدید ارتباط برقرار میکنید، هیجان زیادی دارید. شروع یک مسیر تازه با یک فرد جدید و قطعاً رسیدن به نتیجه مطلوب برای شما از اهمیت ویژهای برخوردار خواهد بود. شما در این شرایط چه میکنید؟ البته که بهترین کار آمادگی کامل شما و مراجع است تا هر دو بتوانید بیشترین بهره را از جلسات کوچینگ خود ببرید. در اینجا چند نکته وجود دارد که میتوانید هنگام آمادهسازی مراجعان جدید برای جلسه اول از آنها استفاده کنید.
برگزاری جلسه معارفه کوچینگ
اولین گام برای شروع مسیر کوچینگ، برگزاری یک جلسه معارفه با مراجع است. این جلسات معمولاً بدون پرداخت هزینه و بهمنظور معرفی کوچینگ و شناسایی کلی مسئله مراجع است؛ زیرا باید مسئله مراجع از نظر کوچ پذیر بودن چک شود. ممکن است مراجع شما به دنبال یک منتور، معلم، مشاور، درمانگر و غیره باشد و مسئلهاش با متدهای دیگر پشتیبانی از جمله منتورینگ، مشاوره و یا تراپی قابل حل باشد.
در این جلسه میفهمید که خواسته اصلی مراجع چیست. احساس راحتی با او و مسئله او دارید؟ همچنین، مطمئن میشوید که مراجع شما استانداردها و اخلاقیات شما را نسبت به کوچینگ درک میکند. زمانی را برای معرفی خود اختصاص دهید. بررسی کنید که مراجعتان علاقهمند به چه موضوعات کلی است؟ این به شما کمک میکند تا در اولین جلسه با مراجعان خود به چارچوب ذهنی خوبی برسید.
آمادگی قبل از جلسه اول کوچینگ
- جلسات کوچینگ فردی
من شخصاً دوست دارم قبل از ملاقات با مراجعان برای اولین جلسه کوچینگ فردی، از برخی ابزارها برای خودکاوی استفاده کنم؛ ابزارهایی مانند «چرخ زندگی» یا «ارزیابی ارزشها» و از آنها میخواهم قبل از ملاقات روی آنها کار کنند. این ابزارها فرصت تفکر و کشف انگیزه را برای آنها فراهم میکند و البته روشی مناسب برای شروع جلسه اول و برقراری تعامل کوچینگ در راستای رسیدن به هدف خواهد بود.
- جلسات کوچینگ سازمانی
اگر با یک سازمان یا اسپانسر مالی کار میکنید، اطمینان حاصل کنید که توافقنامه بین شما و سازمان بهدرستی ثبت و توسط طرفین توافق شده است. این موارد را جدی بگیرید! چون بارها و بارها شنیدهایم که برخی کوچها در نیمه فرایند کوچینگ سازمانی با درخواست ناگهانی مدیر منابع انسانی مبنی بر بهروزرسانی و تغییر فرایند روبهرو شدهاند یا گاهی درخواست ارائه گزارشی را داشتهاند که قبل از شروع جلسات با آن موافقت نشده است. به اشتراکگذاری اطلاعات در مورد پیشرفت مراجعان باید واضح باشد و مراجعان شما باید بهعنوان بخشی از این فرآیند در تصمیمگیری حاضر باشند.
درصورتیکه در تثبیت و توافق هر کدام کوتاهی یا سهلانگاری صورت بگیرد، میتواند جریان محرمانگی را مختل و درنهایت منجر به از دست دادن اعتماد مراجعان نسبت به شما شود. در این گونه قراردادها برای انجام فرایندی مطلوب باید یک جلسه کوتاه بین سه طرف برگزار شود که بهطور خاص در مورد تدارکات و به اشتراکگذاری اطلاعات از جلسات کوچینگ توافق صورت پذیرد.
در جلسات کوچینگ شفاف باشید!
وضوح و قطعیت کلیدهای اصلی یک جلسه موفق هستند. در صورت امکان یک دستور کار برای مراجعان خود ارائه دهید تا بدانند چه انتظاری از آنها دارید. با این پیشاندیشی یا کاوش برای جلسه آمادگی بهتری خواهید داشت. بهعنوانمثال، پس از جلسه معارفه اگر قرار است کاوش یا بررسی بیشتر انجام دهید یا طبق صلاحدید شما باید بر روی ابزاری کار شود، به مراجع اطلاع دهید و او را کامل در جریان روند کار و دستور کار آن ابزار قرار دهید.
کاوش از طریق این ابزارها صرفاً نباید با محوریت ثبت کتبی آنها انجام شود. ممکن است یک کوچ ترجیح دهد به مراجع بگوید که: «من علاقهای به دیدن نتایج تکمیلی این ابزار بر روی کاغذ یا بهصورت کتبی ندارم، بلکه بیشتر مایلم بدانم که از آن چه چیزی دریافت کردید یا چه چیزی را فهمیدید.» شاید ازنظر چنین کوچهایی، این روش برای استفاده از یک ابزار بهتر است. البته که من هم روند کارم به این صورت است؛ زیرا این روش مراجع را وادار میکند که از تکمیل آن فراتر رفته و به شیوهای عمیقتر نظرش را منعکس کند و درنتیجه این عمیق شدن جرقه فکری، احساسی، ارزشها و غیره را در او بر خواهد انگیخت.
نکات تکمیلی آمادگی برای جلسه کوچینگ
یک کوچ خوب همیشه باید یک سری اقدامات ملموسی را به مراجعان خود واگذار کند؛ این که قرار است قبل از جلسه بعدی روی چه چیزهایی کار شود. مطمئن شوید که راه را برای یادگیری و مکاشفه هموار میکنید و صرفاً تمامی ارزیابیهایتان نیز بر همین اساس است. بهعنوان یک کوچ حرفهای و همراه، به اندازه کافی بین جلسه معارفه و جلسه اول پشتیبانی ارائه دهید و برای کمک به مراجعان خود پاسخگو باشید.
اطمینان حاصل کنید که هم خودتان و هم مراجع اقداماتی را که باید انجام شود یادداشت کردهاید و همچنین مطمئن شوید که مراجع میداند که نتایج این اقدامات در جلسه بعدی بررسی خواهد شد. این اطمینان، وضوح و تعهدی را فراهم میکند که باعث هیجان مراجع نسبت به مسئولیتهای خود در این بخش از رابطه و توافق کوچینگ میشود.
نتیجهگیری
همانطور که با مراجع خود کار میکنید و به درک بیشتر و بیشتر نسبت به او و شرایط موجودش میرسید، سعی کنید سبک یادگیری او را نیز در این میان مورد بررسی قرار دهید. گشوده، منعطف، سخاوتمند و خودجوش رفتار کنید و مراجع خود را تشویق کنید تا با در نظر گرفتن دیدگاههای جدیدی که ممکن است قبلاً آنها را به کار نگرفته باشد، به خارج از چارچوب فکر کند. اینها تنها برخی از ایدههایی هستند که میتوانند به روابط کوچینگ بین شما و مراجعان در جلسه معارفه و جلسه اول کمک کنند. در یک جلسه کوچینگ باید همهچیز بر مبنای مراجعان و خواستههای آنها باشد.
من هم دوست دارم از دیگر کوچهای همکار نظرات خود را در مورد این موضوع بشنوم! خوشحال میشویم نظرات خود را ا بهصورت کامنت به اشتراک بگذارید.