موشن گرافیک چیست؟

موشن گرافیک یا پویانمایی به هنر به حرکت درآوردن نقاشی‌ها و طراحی‌های گرافیکی گفته می‌شود. اهداف تولید موشن گرافی می‌تواند تبلیغات و بازایابی یا آموزشی باشد. از انواع موشن گرافیک می‌توان به برودکستینگ، آیکون‌های متحرک، گیف و موشن گرافی واقعیت مجازی اشاره کرد.

موشن گرافیک یا گرافیک متحرک (Motion graphics) به هنری گفته می‌شود که به کمک آن می‌توان شکل‌ها و طرح‌های گرافیکی و نقاشی‌ها را به حرکت درآورد. به بیان ساده‌تر اگر بخواهیم بیان کنیم به هر نوع طرح  یا شکل گرافیکی که متحرک باشد، موشن گرافیک می‌گویند زیرا این عبارت از دو کلمه Motion (متحرک) و graphics (گرافیک) تشکیل شده است. برای اولین بار این هنر در دهه ۵۰ مورد استفاده قرار گرفت و تا امروز نیز در رسانه‌ها، تبلیغات تلویزیونی، تیتراژ فیلم‌ها و… از آن استفاده می‌شود.

در حال حاضر به دلیل کاربردهای فراوان گرافیک متحرک و همچنین تاثیرات مثبت آن بر جذب مخاطب، افراد زیادی به دنبال یادگیری و استفاده از آن هستند‌. به همین دلیل ما در این مطلب سعی داریم شما را با  Motion graphics آشنا کنیم و اطلاعات مفیدی را با شما به اشتراک بگذاریم. با وب سایت کوچینگ همراه باشید.

موشن گرافیک تبلیغاتی

پیشینه موشن گرافیک

آیا می‌دانستید که اولین نمونه‌های موشن گرافیک به دوران باستان باز می‌گردد؟ شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد برخی از نقاشی‌های غارهای دوران پارینه سنگی با در نظر گرفتن یک داستان متحرک در ذهن ایجاد شده است. انسان از ابتدا به داستان سرایی بصری علاقه زیادی داشته است. از نقاشی‌های موجود در غارها در 3000 سال قبل از میلاد گرفته تا پیدایش پراکسینوسکوپ و روتوسکوپ، رد پای موشن گرافی و انیمیشن همیشه در آثار انسانی وجود داشته است.

انواع موشن گرافیک

موشن گرافیک از لحاظ بصری بسیار جذاب است و مخاطبین به راحتی با آن ارتباط برقرار می‌کنند‌؛ به عبارتی این مسئله یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های گرافیک متحرک به حساب می‌آید. از آنجایی که Motion graphics کاربردهای مختلفی در حوزه‌های گوناگون دارد، معمولا آن را به ۱۲ نوع مختلف موشن گرافیک دسته‌بندی می‌کنند

لوگو موشن

لوگو موشن یا لوگو متحرک اولین نوع موشن گرافیک است که به شما معرفی می‌کنیم و همانطور که از نام آن مشخص است. در این نوع از گرافیک متحرک،  طراح به کمک نرم افزارهای طراحی، لوگو مورد‌نظر را به حرکت در می‌آورد تا مخاطب در کمترین زمان ممکن جذب آن شود. معمولا از لوگو موشن می‌توان در پلتفرم‌های گوناگون مثل شبکه‌های اجتماعی، سایت‌ها، تیزرهای تلویزیونی و تلویزیون‌های تبلیغاتی سطح شهر استفاده کرد.

ویدیوهای توصیفی و آموزشی

این نوع موشن گرافیک به منظور آموزش به مخاطبین یا معرفی یک محصول، طراحی و ساخته می‌شود. معمولا طراحان گرافیک برای ساخت ویدیوهای توصیفی و آموزشی از نرم افزارهای طراحی سه بعدی استفاده می‌کنند و با افزودن المان‌های گرافیکی و اضافه کردن افکت‌های صوتی و موزیک‌، جذابیت ویدیو را افزایش می‌دهند.

 گرافیک پخش یا برودکستینگ Broadcasting

گرافیک پخش یا برودکستینگ نیز یکی از انواع موشن گرافیک است که بیشتر برای ساخت زیرنویس‌های تلویزیونی و اعلان‌هایی که در تصاویر نمایش داده می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولا متخصصان حوزه گرافیک با ترفندهایی همچون استفاده از رنگ‌ها و فونت‌های منحصر‌به‌فرد، سعی می‌کنند یک گرافیک پخش جذاب طراحی کنند تا مخاطبین هنگام تماشای تلویزیون یا هر نوع ویدیوی دیگری به برودکستینگ نیز توجه کنند.

 آیکون های متحرک

آیکون‌های متحرک‌ نیز نوع دیگری از گرافیک پویا است که بیشتر برای جذابیت بصری سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها کاربرد دارد. معمولا زمانی که کاربر این آیکون‌ها را لمس می‌کند یا بر روی آن‌ها کلیک می‌نماید، این آیکون‌ها به حرکت در می‌آیند.

اینفوگرافیک

اینفوگرافیک (Infographic) از دو کلمه اینفو (Information) به معنای اطلاعات و گرافیک (Graphic) است. اینفوگرافیک نیز یکی از انواع گرافیک متحرک به حساب می‌آید و برای مواردی همچون آموزش، تبلیغات، گزارش‌‌دهی، معرفی خدمات سازمان‌ها، ساخت رزومه و… کاربرد دارد. با به کار بردن رنگ‌های جذاب و المان‌های خاص می‌توان یک اینفوگرافیک متحرک ساخت.

نیاز به قرارداد موشن گرافی دارید؟ همین حالا با ما تماس بگیرید.

 بازاریابی و تبلیغات

بازاریابی محصول نیز از جمله انواع موشن گرافیک است و در واقع یکی از زیر‌مجموعه‌های ویدیوهای توصیفی است. در این نوع از گرافیک پویا، طراح گرافیک با بهره‌گیری از هنر و خلاقیت خود محصولات و خدمات یک برند خاص را به مخاطبین معرفی می‌کند. معمولا در موشن گرافیک بازاریابی مواردی همچون مراحل مختلف تولید یک محصول، مواد اولیه، طریقه استفاده، کاربردهای آن و هر آنچه را که مخاطب باید بداند، به صورت گرافیکی نمایش داده می‌شود.

تیتراژ فیلم یا سریال

تیتراژ فیلم و سریالی که در تلویزیون یا پرده سینما می‌بینید نیز نوعی از موشن گرافیک است و در واقع می‌توان گفت ایده اولیه طراحی و ساخت گرافیک‌های متحرک پیشرفته نیز از تیتراژ فیلم و سریال‌ها گرفته شده است.

انیمیشن های محیط کاربری (User Interface)

بدون شک تاکنون در محیط کاربری سایت‌ها یا اپلیکیشن‌ها، انیمیشن‌های گرافیکی متحرک را دیده‌اید. به کار بردن این نوع انیمیشن‌ها در محیط کاربری سایت‌ها باعث جلب توجه بیشتر‌ مخاطب می‌شود. در واقع هرچه جذابیت بصری صفحه سایت بیشتر باشد، کاربر زمان بیشتری را برای بازدید از سایت صرف می‌کنند و این مسئله نیز تاثیر خوبی بر سئو سایت و امتیاز دهی گوگل نیز دارد.

 گیف (GIF)

گیف یا همان ویدیوی کوتاه و بدون صدا که از آن‌ در شبکه‌های مجازی و پیام‌رسان‌ها استفاده می‌شود نیز نوعی گرافیک متحرک است که مخاطبین حین رد و بدل کردن پیام‌ به کمک آن می‌توانند احساسات خود را بهتر بیان نمایند.

 پرزنتیشن (presentation)

پرزنتیشن نیز نوع دیگری از Motion graphics است که از متن‌های نوشتاری، تصاویر، نمودارها و عناوین مقاله تشکیل می‌شود. معمولا پرزنتیشن برای ارائه مقاله در سمینارها و کنفرانس‌ها کاربرد دارد که به کمک ابزارهای گرافیکی و متحرک‌سازی نوشته‌ها و متن را متحرک می‌کنند. در واقع استفاده از پرزنتیشن هنگام ارائه مقاله باعث می‌شود که مخاطب حین ارائه کسل نشود و همچنین این نوع از گرافیک متحرک نیز به ارائه‌دهنده مقاله کمک می‌کند تا پیام خود را بهتر به مخاطبین برساند.

 فیلم کوتاه

فیلم‌های کوتاه گرافیکی که دارای سناریو و کاراکتر هستند نیز نوعی گرافیک متحرک هستند که به کمک آن می‌توان پیام خود را به مخاطب منتقل کرد.

 موشن گرافیک واقعیت مجازی

واقعیت مجازی یا همان vr، به نوعی تکنولوژی گفته می‌شود که می‌تواند یک محیط واقعی را شبیه‌سازی کند. از این تکنولوژی نیز برای جذاب‌تر شدن تصاویر و ویدیوهای گرافیکی نیز استفاده می‌شود تا مخاطب به کمک آن بتواند یک محیط واقعی را به راحتی تجسم کند.

 کاربردهای موشن گرافیک

در قسمت قبل انواع گرافیک متحرک را نام بردیم و به طور مختصر با آن‌ها آشنا شده‌اید. حال در این بخش در نظر داریم درباره کاربردهای موشن گرافیک با شما صحبت کنیم‌.

تبلیغات و بازاریابی

تبلیغات و بازاریابی را می‌توان به عنوان مهم‌ترین و اصلی‌ترین کاربرد این شاخه از گرافیک دانست زیرا طبق بررسی‌های انجام شده مخاطبین با تصاویر گرافیکی سریع‌تر ارتباط برقرار می‌کنند. لوگو موشن‌ها و ازجمله انواع گرافیک متحرک هستند که از آن‌ها برای تبلیغات و بازاریابی استفاده می‌شوند و تاثیر خوبی نیز بر ذهن مخاطب دارند. چون همانطور که می‌دانیم لوگو در واقع هویت یک برند است و یک لوگو جذاب و پویا نیز می‌تواند به راحتی در ذهن مخاطبین حک شود. به طوری که هر جایی که آن را می‌بینند سریعا نام و یاد برند مورد‌نظر در ذهن آن‌ها زنده می‌شود.

ویدیوهای توصیفی و ویدیوهایی گرافیکی تبلیغاتی که مراحل ساخت یک محصول را نمایش می‌دهند نیز از انواع گرافیک‌های پویا هستند که هدف اصلی آن‌ها تبلیغات و بازاریابی است. این ویدویو‌ها را به آسانی می‌توان در تلویزیون، سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی با مخاطبین به اشتراک گذاشت. لازم است برای تهیه موشن گرافیک تبلیغاتی، طراح با مهارت‌های بازاریابی و فروش در حوزه کاری مربوطه آشنایی داشته باشد، در همین راستا شرکت در یک دوره کوچینگ فروش و بازاریابی خالی از لطف نیست.

سینما و تلویزیون

یکی دیگر از کاربردهای گرافیک‌های متحرک در صنعت سینما و تلویزیون است زیرا همانطور که بارها در این مطلب به آن اشاره کردیم، ویدیوهای گرافیکی جذابیت بصری بالایی دارند. در حال با توجه به پیشرفت نرم افزارهای گرافیکی، شاهد تصاویر و ویدیوهایی گرافیکی با‌کیفیتی هستیم. معمولا برای تیتراژ فیلم‌ها، معرفی فیلم به مخاطبین یا تبلیغ فیلم و سریال‌ها، معرفی بازیگران و… می‌توان از ویدیوهای گرافیکی استفاده کرد.

آموزش  

آموزش نیز از جمله کاربردهای مهم گرافیک متحرک محسوب می‌شود. در واقع می‌توان گفت پس از تبلیغات و بازاریابی، آموزش نیز به عنوان دومین حوزه‌‌ای است که گرافیک متحرک در آن کاربرد پر‌رنگی دارد زیرا همانطور که در قسمت تبلیغات بیان کردیم انسان‌ها با تصاویر گرافیکی سریع‌تر تعامل برقرار می‌کنند و این تصاویر تا مدت زمان زیادی در ذهن آن‌ها باقی می‌ماند. مخصوصا برای آموزش به کودکان نیز استفاده از موشن گرافیک ضرورت دارد زیرا اگر برای آموزش یک مسئله، به طور همزمان یک ویدیو گرافیکی و یک مطلب خواندنی وجود داشته باشد. کودکان به تماشای ویدیوی گرافیکی بیشتر تمایل دارند تا مطالعه یک مطلب آموزشی!

طراحی سایت‌ و اپلیکیشن

استفاده از تصاویر گرافیکی متحرک در سایت‌ها و نرم افزارها نیر از دیگر کاربردهای موشن گرافیک محسوب می‌شود. معمولا طراحان سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها به منظور جلب توجه بهتر  مخاطب و همچنین زیبایی بیشتر صفحه سایت از لوگو موشن و تصاویر پویا استفاده می‌کنند. به عنوان مثال در صفحات شرکت‌ها و سایت‌هایی که کاربر برای دریافت خدمات باید با اپراتورهای شرکت ارتباط برقرار کند؛ به منظور تشویق کاربر به کال تو اکشن، معمولا تصویر گوشی تلفن را به صورت متحرک در صفحه سایت قرار می‌دهند.

مزایا استفاده از موشن گرافیک

در بخش‌های قبلی این مطلب به صورت پراکنده درباره مزیت‌های موشن گرافیک صحبت کردیم و در این قسمت نیز در نظر داریم به صورت کلیدی و تیتروار ۵ مزیت مهم این هنر را نام ببریم:

  1. به کمک متحرک کردن طرح‌های گرافیکی می‌توان پیچیده‌ترین ایده‌ها یا مطالب آموزشی را به ساده‌ترین شکل ممکن به مخاطب آموزش داد.
  2. در جذب مخاطب تاثیر زیادی دارد زیرا اکثر مخاطبین حوصله خواندن مطالب تبلیغاتی یا آموزشی طولانی را ندارند و تماشای ویدیوهای گرافیکی کوتاه همان مطلب را بیشتر می‌پسندند‌.
  3. از هر پلتفرمی مانند تلویزیون، شبکه‌های اجتماعی، یوتیوب، وب‌سایت‌ها، تلویزیون‌های تبلیغاتی و… می‌توان برای نمایش تصاویر گرافیکی متحرک استفاده کرد.
  4. معمولا محتوای موشن گرافیک تا مدت زمان زیادی در ذهن مخاطبین حک می‌شود زیرا اغلب انسان‌ها حافظه تصویری قدرتمندی دارند.
  5. در صورتی که طراح موشن گرافیک یا تیم سازنده آن حرفه‌ای و با‌تجربه باشند، طراحی و ساخت یک ویدیو یا فیلم کوتاه گرافیکی در کمترین زمان ممکن و با کمترین امکانات انجام می‌شود. اما برای ساخت همان ویدیو یا فیلم کوتاه به صورت طبیعی به یک تیم فیلمبرداری و صدابرداری، چندین بازیگر و یک تیم تدوین نیاز است و زمان زیادی را نیز باید برای این کار صرف کرد.

 نرم افزار‌های مناسب برای ساخت موشن گرافیک

  • نرم افزار افتر افکت مناسب برای کامپوزیت و انیمیت دو بعدی
  • نرم افزار ایلوستریتور مناسب برای طراحی و تصویرسازی بر مبنای وکتور
  • نرم افزار فتوشاپ مناسب برای طراحی و تصویرسازی بر مبنای رستر
  • نرم افزار پریمیر پرو مناسب برای تدوین ویدیوها و فیلم کوتاه
  • نرم افزار سینما فوردی مناسب برای مدل سازی و انیمیشن سه بعدی

قالب‌های آماده موشن گرافیک

برای بازاریابی محتوایی نیازی نیست همه چیز را از ابتدا بسازید. قالب‌های رایگان و آنلاین زیادی برای ساخت و ایجاد موشن گرافیک وجود دارد که به شما کمک می‌کند موشن گرافی‌هایی در راستای برندسازی و تبلیغ محصولات خود بسازید. فرقی نمی‌کند که یک تازه کار باشید یا یک موشن گرافیک‌کار حرفه‌ای، استفاده از قالب‌های آماده موشن گرافیک باعث صرفه‌جویی در هزینه و زمان شما می‌شود. در ادامه سه نمونه از قالب‌های رایگان موشن گرافی را به طور مختصر معرفی می‌نماییم.

قالب موشن گرافیک Envato

انواتو ابزار مفیدی برای طراحان وب، توسعه دهندگان، بازاریابان و طراحان موشن گرافیک است و کتابخانه‌هایی زیادی برای انجام کارهای گرافیکی دارد.

قالب موشن گرافی Motion Array

Motion Array مجموعه‌ای از قالب‌های افترافکت را شامل می‌شود که می‌تواند به شما در ساخت تبلیغات متحرک کمک کند. می‌توانید تم قالب‌ را برای هدف خود شخصی‌سازی کنید.

قالب آماده Premium Beat

با استفاده از این قالب بدون پرداخت هزینه اضافی می‌توانید از بک گراندهای موسیقیایی موجود برای ساخت موشن گرافی های خود استفاده کنید. همچنین می‌توانید از امکانات تدوین و افزودن جلوه‌های ویژه به صورت رایگان استفاده کنید.

 مهارت‌ ها و ویژگی هایی که یک طراح موشن گرافیک باید داشته باشد

بدون شک شما که این مطلب را مطالعه می‌کنید یکی از علاقه‌مندان به حوزه گرافیک هستید یا پس از آشنایی با کاربردها و مزایا گرافیک متحرک، تمایل دارید که وارد این عرصه شوید و به عنوان یک طراح موشن گرافیک فعالیت کنید. پس اگر می‌خواهید در این زمینه به فعالیت بپردازید، باید دارای ویژگی‌های زیر باشید:

  1. به حوزه گرافیک و تصویر‌سازی علاقه‌مند باشید.
  2. با نرم‌افزارها و ابزارهای ساخت موشن گرافیک به طور مختصر آشنا باشید.
  3. ذهن خلاق، ایده‌پرداز و پویایی داشته باشید زیرا خلاقیت بزرگترین سرمایه یک طراح گرافیک پس از مهارت است. خلاقیت با تمرین به دست می‌آید بنابراین بهتر است در یک دوره آموزشی کوچینگ خلاقیت شرکت نمایید.
  4. صبور بودن نیز از دیگر ویژگی‌هایی است که یک طراح باید داشته باشد.
  5. توانایی کار گروهی نیز باید داشته باشید. چون در اکثر شرکت‌ها، طراحان به صورت تیمی و گروهی کار می‌کنند.
  6. انرژی زیاد و اعتماد‌به‌نفس بالا نیز از دیگر مواردی است که یک طراح باید داشته باشد.

اگر در انتخاب موشن گرافی به عنوان شغل آینده خود شک دارید می‌توانید در جلسات بیزینس کوچینگ شرکت کنید تا از طریق یک مربی کوچینگ با روحیات و مهارت‌های خود بیشتر آشنا شوید و ببینید که مناسب این شغل هستید یا خیر.

طراح موشن گرافیک

قیمت موشن گرافیک

معمولا برای قیمت خدمات گرافیکی یک نرخ مشخص و از پیش تعیین شده وجود ندارد زیرا فاکتورهای مختلفی وجود دارند که در نرخ این نوع از خدمات تاثیر می‌گذارند. پروژه‌های موشن گرافیک نیز از این قاعده مستثنی نیستند و هزینه نهایی آن‌ها به مواردی همچون تجربه طراح، ابزارهای به کار برده شده، نوع موشن گرافیک و مدت زمانی که طراح صرف می‌کند بستگی دارد. چنانچه قصد سفارش یک پروژه موشن گرافیک را دارید یا در فکر آموختن آن هستید. برای اطلاع دقیق از قیمت‌ها و هزینه‌ها، باید به یک شرکت گرافیکی که خدمات گرافیک را انجام می‌نماید و به علاقه‌مندان نیز آموزش می‌دهد، تماس بگیرید یا مراجعه  فرمایید.

بازار کار و درآمد موشن گرافیک

همانطور که در بخش‌های پیشین بیان کردیم، موشن گرافیک در زمینه‌های مختلف مانند آموزش، فناوری اطلاعات، سینما و تلویزیون و طراحی سایت‌‌ها نیز کاربرد دارد. در واقع با جرات می‌توان گفت که تمام مشاغل و کسب و کارها نیز برای تبلیغات به این هنر نیاز دارند. در نتیجه هنر موشن گرافیک بازار کار خوبی دارد و آن را می‌توان جزو شاخه‌های گرافیکی پر‌درآمد دانست.

 کلام آخر

موشن گرافیک یا گرافیک متحرک (Motion graphics) یکی از انواع خدمات گرافیک است که در آن تصاویر و طرح‌های گرافیکی به صورت متحرک و پویا نمایش داده می‌شوند. به دلیل کاربردهای مختلفی که این هنر در حوزه‌های مختلف مانند صنعت سینما و تلویزیون، تبلیغات، طراحی سایت، آموزش و… دارد، آن را به ۱۲ نوع مختلف دسته‌بندی می‌کنند.

به طور کلی می‌توان گفت که در حال حاضر موشن گرافیک یکی شاخه‌های گرافیکی پرطرفدار و پردرآمد محسوب می‌شود و علاقه‌مندان به آن، با داشتن کمی خلاقیت و فراگیری نکات اساسی گرافیکی می‌توانند در این حوزه فعالیت کنند.

برای دانلود قرارداد موشن گرافی کلیک کنید.

معایب موشن گرافیک چیست؟

زمان اجرای موشن گرافی محدود است. در بهترین حالت موشن گرافی‌ها 20 تا 30 ثانیه هستند در نتیجه ممکن است دست طراح برای گنجاندن پیام موردنظر در قالب موشن گرافیک کوتاه بسته باشد.

آیا موشن گرافیک جزء طراحی گرافیکی است؟

طراحان گرافیک با تصاویر ثابت، چه در فرمت دیجیتال چه چاپی، مانند پوستر، کارت ویزیت یا ست اداری کار می‌کنند. زمانی که تصاویر از حالت ثابت به متحرک تبدیل شوند، طراحی گرافیکی تبدیل به موشن گرافیک می شود.

1/5 - (1 امتیاز)
مقاله ما را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.
Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest